Dan Baird & Homemade Sin live i Malmö

Den 5 oktober 2024 såg jag Dan Baird & Homemade Sin live på Medley i Malmö. De spelade under namnet ”Homemade Sin & a Swede”.

Det var lördag och dags för den andra konserten med Dan Baird & Homemade Sin. Båda årets konserter var utsålda sedan länge och det var gott om folk från andra länder i publiken. Man kände igen många i publiken från gårdagen. Inte så konstigt då 90% hade biljetter till båda konserterna.

Dan Baird, Warner E. Hodges, Micke Björk och Pontus Snibb kommer in på scenen och öppnar mycket bra med ”Damn Thing to Be Done”, som även innehåller en del av ”Twisting the Night Away”.

Den följs av en lysande ”Mon Cheri” från The Georgia Satellites andra album ”Open All Night”.

Början av konserten var helt magisk. ”Mon Cheri” följdes av ”Julie + Lucky”, som är en av de bästa låtarna från Dan Bairds debutalbum som soloartist, ”Love Songs for the Hearing Impaired”.

Från samma platta kommer den fantastiska ”I Love You Period”. Dan Bairds bästa låt från tiden efter The Georgia Satellites. Dan och Warner delar som så många gånger förr mic och sjunger ”I Love You Period” tillsammans – med god hjälp från publiken. Härligt tryck redan tidigt på kvällen.

”Rollercoaster” är ett mycket bra album av Dan Baird & Homemade Sins. Bästa låten från skivan är ”Shake It Till It’s Sore” och bandet bjöd på en kanonversion av denna kanonlåt.

Den följs av ”Trivial As the Truth” från albumet ”Buffalo Nickel” och ”Love Gone Wrong” även den från ”Rollercoaster”, som båda är mycket bra.

”Thousand Little Pieces” är en av 4 låtar som spelas på båda konserterna.

Ett lysande första set avslutas på bästa sätt. ”Six Years Gone” är en av The Georgia Satellites allra bästa låtar. Den finns med på albumet ”In the Land of Salvation and Sin” och är en grymt bra rocklåt.

Efter en halvtimmes paus är Dan Baird & Homemade Sin tillbaka på scenen. Andra set inleds med ”Movin’ Right Along”, en bra låt från albumet ”Get Loud”. Sedan kommer en Paul McCartney-cover och ”Don’t Be Wastin’ My Time”, även den från ”Get Loud”. Ett par gånger märker man av lite ringrostighet från Dans sida när han startar om ett par låtar, men sånt har ingen betydelse när man ser en härlig rockkonsert. Alla har hur kul som helst och det lyser av spelglädje från bandet.

Ikväll sjunger alla bandmedlemmarna. Warner och Pontus har delat sången på ett par låtar tidigare och nu tar Micke Björk över sången helt på Nick Lowe-covern ”Switchboard Susan”.

Lite senare kommer kvällens gästartist upp på scen. Precis som dagen före gör Stacie Collins en kanonversion av sin egen låt ”It Ain’t Love”. Ja, den var t o m ännu bättre denna kväll.

”Younger Face” från ”Buffalo Nickel” är Dan Bairds näst bästa sololåt. En helt makalöst bra låt som jag hört många gånger live. Det är en av låtarna som spelas både fredag och lördag.

”Outlivin'” är bästa låten från albumet ”Circus Life”, som Dan Baird & Homemade Sin släppte 2013. Vi får höra en härligt rockig version på Medley denna kväll.

Hela Medley förvandlas till en rock’n’roll-explosion i underbara ”Railroad Steel”. Det är en av The Georgia Satellites allra bästa låtar och jag har hört många sanslöst bra versioner av låten med såväl The Georgia Satellites som Dan Baird & Homemade Sin genom åren. Dan och Warner är lysande på sina elgitarrer – och lika bra är Micke på bas och Pontus på trummor.

Efter denna urladdning lämnar bandet scenen, men till skillnad från dagen före får vi denna kväll även 2 extranummer, vilket är ovanligt för Dan Baird.

Första extranumret är en härlig cover av Eddie Cochrans klassiker ”C’mon Everybody”.

En kanonbra konsert avslutas med ”Keep Your Hands to Yourself”. The Georgia Satellites debutsingel var så framgångsrik att den hamnade på 2:a plats på Billboardlistan Hot 100 i februari 1987 (endast slagen av Bon Jovis ”Livin’ on a Prayer”). Det är helt fantastisk låt, som jag kan höra hur ofta som helst – och den bästa av The Georgia Satellites.

Kvällens bästa låtar var ”Keep Your Hands to Yourself”, ”I Love You Period”, ”Younger Face”, ”Railroad Steel”, ”Six Years Gone”, ”Mon Cheri”, ”Shake It Till It’s Sore” och ”It Ain’t Love”.

Båda konserterna med Dan Baird & Homemade Sin har varit helt fenomenala. 2 av årets största konsertupplevelser. Dan Baird, Warner E. Hodges, Micke Björk och Pontus Snibb är otroligt duktiga musiker och bandet visar på en spelglädje som få andra. 19 låtar på fredagen och 20 på lördagen. Endast 4 låtar spelas båda kvällarna; ”Keep Your Hands to Yourself”, ”Younger Face”, ”Thousand Little Pieces” och Stacie Collins ”It Ain’t Love”. Det är lika kul båda kvällarna, men ska man jämföra setlistorna så är det väl något fler av de allra bästa låtarna under fredagen.

Homemade Sin & a Swede

Dan Baird (sång, gitarr)
Warner E. Hodges (gitarr, sång)
Micke Björk (bas, sång)
Pontus Snibb (trummor, sång)

Övriga musiker

Stacie Collins (sång, munspel – låt 15)

Dan Baird and Homemade Sin Setlist Medley, Malmö, Sweden 2024

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.